Zaterdag 11 oktober: ‘Avalanche+ Dag’ bij Bloemerie 88


Zaterdag 11 oktober staat de winkel van Bloemerie 88 aan de Zaltbommelseweg in het teken van ‘de witte roos die altijd open gaat’: de Avalanche+. Rozenkweekster Simone van der Burg komt uitleg geven over de unieke eigenschappen en het bijzondere kweekproces. “Een roos van eigen bodem is beter van kwaliteit en blijft veel langer mooi!” Samen met Bloemerie 88 zal zij de bijzondere roos ook uitdelen aan klanten.Zaterdag 11 oktober: ‘Avalanche+ Dag’ bij Bloemerie 88


De ‘Avalanche+ Dag’ bij Bloemerie 88 maakt onderdeel uit van de landelijke campagne ter promotie van de Nederlandse roos. Harold Reuser: “Wij willen onze klanten blij maken met bloemen die lang mooi blijven. De roos is de bekendste en meest gebruikte snijbloem. Een roos van eigen bodem doet het op alle vlakken beter dan alternatieven uit het buitenland, maar dat mag best wat meer bekendheid krijgen. Bij de bloemenkwekerij van Simone van der Burg in Berkel en Rodenrijs worden dagelijks 20.000 rozen geknipt. Als geen ander kan zij vertellen wat de authentieke Nederlandse roos uniek maakt.”


Avalanche+: populair bij celebs en royals

De witte Avalanche+ die Van der Burg kweekt, staat bekend als de mooiste witte roos die verkrijgbaar is. De rozen hebben lange sterke stelen, bekroond door een zware, volle grote bloemknop die altijd open gaat. De lange vaastijd van zeker 12 dagen maken dat de bloem zowel betrouwbaar als bijzonder is.

Niet gek dat de bloem populair is bij beroemdheden en koninklijke families: van het bruidsboeket van Maxima tot het recente huwelijk van George Clooney, van tv-commercials voor Dior tot guirlandes aan het bordes van Paleis Noordeinde.


Simone van der Burg is zaterdag 11 oktober van 9 tot 17 uur bij Bloemerie 88 in de winkel om tekst en uitleg te geven: “Deze roos is niet alleen uniek in uiterlijk en uitstraling, maar ook in de wijze waarop wij de bloem kweken. We proberen zoveel mogelijk biologisch te bestrijden, geen chemische middelen zoals in het buitenland gebruikelijk zijn. We steken er veel extra energie en aandacht in om de Avalanche+ op eenzame hoogte te houden. Gekweekt op eigen bodem, daarom altijd vers en ze komt gegarandeerd open!” Simone en Harold delen zaterdag ook de Avalanche+-roos uit aan klanten.