De kleur van 2014: Radiant Orchid


Het bedrijf Pantone heeft de kleur PANTONE ® 18-3224 Radiant Orchid uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2014. De kleur Radiant Orchid is een meeslepende en mysterieuze kleur paars. Een mix van fuchsia en paars, met een roze ondertoon.De kleur van 2014: Radiant Orchid


Inderdaad, je leest het goed: de kleur draagt de Engelse naam van de orchidee. De orchidee is natuurlijk beeldschoon en komt in vele kleuren. Van poederachtige pastels tot candy pink en zen wit. Zelfs aan een tijgerprintje is gedacht. Met haar brede kleurenpallet is het dus niet verwonderlijk - maar natuurlijk wel heel bijzonder - dat de paarse kleur van de orchidee de toon zet dit jaar. 


Verleidelijke charme

Leactrice Eiseman, executive director van the Pantone Color Institute® zegt: “Radiant Orchid reaches across the color wheel to intrigue the eye and spark the imagination.” Het nodigt uit tot innovatie, bemoedigt creativiteit en originaliteit, passend bij de huidige maatschappij. De kleur wekt vertrouwen, straalt vreugde, liefde en gezondheid uit. Het is een boeiende kleur paars, een kleur die je verleidt met haar charme, volgens Leactrice Eiseman. 


Selectie PANTONE kleur

Om te komen tot de selectie van de kleur van het jaar, struint Pantone letterlijk de wereld af op zoek naar kleurinvloeden. Er wordt gekeken naar de entertainment industrie, films die in productie zijn, kunstcollecties, upcoming kunstenaars, populaire reisbestemmingen en andere sociaal- en economische omstandigheden. En naar technologie, beschikbaarheid van nieuwe texturen en effecten die van invloed zijn, zoals zelfs aankomende wereldwijde sportevenementen. De kleur wordt dus met uiterste zorg gekozen. 


Radiant Orchid in je interieur

Deze kleur van het jaar is flexibel en mooi toe te passen in je interieur. Het is een levendige kleur, die in huis prachtig combineert met olijf- en dieper jagergroen. Ook kleuren als turkoois, diep blauw-groen en zelfs licht geel doen het geweldig in combinatie met Radiant Orchid. Heb je neutrale kleuren in huis zoals grijs, beige of taupe? Voeg hier Radiant Orchid aan toe en je zult zien dat de ruimte direct opleeft, zonder dat dit te overweldigend is.


Ook op de rode loper

De kleur is al gespot tijdens de Spring 2014 modeshows en weet ook haar weg te vinden op de rode loper. Ook op het gebied van fashion en beauty is het een aantrekkelijke tint voor onderscheidende combinaties van warme en koele kleuren en vleiend voor veel oog-, huid- en haartinten.


Paars straalt

In 2014 mag de Phalaenopsis orchidee die je op de foto ziet dus niet ontbreken. Vul een mooie vaas met deze of andere prachtige paarse orchideeën en laat je betoveren door de kleur die dit jaar bepaalt en straalt.


Bron: www.pantone.com en mooiwatbloemendoen.nl