Pioenweken van start bij Bloemerie 88


De charmante pioen is een echte seizoensbloem die de zomer aankondigt. De pioen verovert elk jaar het hart van bloemenliefhebbers dankzij haar heerlijke geur en weelderige uitstraling. Pioenen maar zijn maar kort verkrijgbaar en mede daarom erg gewild! Maak tijdens de Pioenweken (t/m eind juni) kans op een boeket naar keuze!
Pioenweken van start bij Bloemerie 88


Wist je dat de Pioenroos in de top staat van het rijtje meest romantische bloemen? En terecht. De aantrekkelijke grote bloemen in wit, geel, roze en rood trekken direct de aandacht met hun vormen en pracht. Bovendien verspreiden ze een heerlijke geur. Hun uitstraling is onweerstaanbaar. Veel vrouwen bestempelen de Pioenroos als hun favoriete bloem.

Hier in Europa genieten we al sinds 1784 van alle pracht en praal van de pioenroos. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werden pioenen niet alleen voor de bloemen, maar vooral voor de wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben.


Het oogstmoment
Theo Stuijt van Pioenenkwekerij Stuijt in Ursem is een kweker die zijn vak bloedserieus neemt. Met gevoel, kennis en ervaring kiest hij begin mei het juiste moment om de eerste Pioenen te snijden. Theo: 'Het weer speelt een belangrijke rol. Is het eind april, begin mei al relatief warm, dan moet ik eerder tot actie overgaan. De totale oogst spreidt zich uit over slechts vier weken. Allesbeslissend is het moment van oogsten van de Pioen. Niet te vroeg en niet te laat, de juiste timing van snijden levert de mooiste bloem in de vaas op.'Omdat Pioenen lang en stevig zijn, sommige stengels zijn wel 60 cm, zijn ze ideaal voor grote chique opvallende boeketten. De bloemen zijn groter dan rozen, een boeket Pioenen straalt dan ook van alle kanten.
Kleuren en vormen

Wie valt voor de charmes van de pioenroos heeft geluk; er zijn wel duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Keuze genoeg voor u en uw klanten dus! Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kan iedereen zijn hart ophalen; de pioen is er in zonnig geel, romantisch wit, zacht roze of vurig rood.


Tips van Harold
Wanneer je Pioenen koopt, let er dan op dat de steel stevig is en dat de knop iets ontplooid is. Pioenen laten zich in een boeket prachtig combineren met de vrouwenmantel. De geur van de Pioenrozen en de tederheid van de vrouwenmantel, romantischer kan het bijna niet...

Trouw jij in de zomer? Wat is er mooier dan een bruidsboeket vol heerlijk geurende Pioenen! Dit past helemaal bij het seizoen en zal je trouwdag nog meer waarde geven!
Wil jij kans maken op een mooi zomers pioenenboeket?

Doe mee met onze win-actie! Bij aankoop van een pioen (los of in een boeket) krijg je een actiecode en maak je kans op een boeket naar keuze t.w.v. € 25,-