Chrysant, de gouden geluksbloem

Bloem van de maand Oktober: Chrysant

Chrysant saai? No way! Met chrysanten haal je de warme tinten van de herfst naar binnen. De 'gouden bloem' ('chryso' is goud in het Grieks en 'anthemom' is bloem) brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens erg lang houdbaar.


Van oorsprong is de chrysant geel, maar inmiddels is de bloem in een breed kleurenpakket te krijgen: goudgeel, bronsrood of diep oranje tinten. Of kiest juist voor uitgesproken felle kleuren voor de grijze herfstdagen. En dan kun je ook nog eens kiezen uit verschillende soorten: de tros-, pluis- en santinichrysant.


Symbool voor geluk en gezondheid
De chrysant komt oorspronkelijk uit China en Japa en belandde ronde 1700 in Europa. In Azië is de chrysant al eeuwen razend populair: als bloem, in de thee en zelfs in de wok. In Japan is Chrysant bovendien een populaire meisjesnaam: Kiku staat voor een lang en gelukkig leven. De bloem is dan ook het symbool voor geluk en gezondheid. Wat is er nou mooier om dat aan jezelf of iemand anders cadeau te doen?!Voor stylingtips en foto's: bezoek onze Facebook-pagina.