Bloem van de maand augustus: Hortensia

Vier een zomerfeestje met de hortensia! Met een bloem die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitbundige sfeermaker in je huis. De hortensia kom je trouwens ook wel eens tegen onder haar chique naam Hydrangea. 


Kleuren en vormen
Hortensia’s zijn dol op kleur. Je hebt ze in alle tinten rood, roze en paars, wit, groen en blauw of met gecombineerde kleuren. Naast frisse tinten, zijn er ook doorgekleurde bloemen. Deze hortensia’s hebben een groen/rood/bruine tint en kun je goed drogen. Qua vorm kun je kiezen uit bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) en met een pluimachtige vorm.


Symboliek
De hortensia is gul met symboliek. De bloem staat symbool voor dankbaarheid, gratie, schoonheid en overvloed, vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm.


Herkomst
De hortensia die jij in de bloemenwinkel aantreft, komt oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Amerika. Leuk weetje: de naam Hydrangea komt van ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (kruik). De vorm van de hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik.


Boeketinspiratie met hortensia’s
De hortensia is graag in het gezelschap van de anjer, calla en gladiool, allemaal bloemen die je nu in onze winkel ziet.

Bekijk ook ons Hortensia-fotoalbum op Facebook