Lisianthus: lieflijke schoonheid met ‘roots’ in het Wilde Westen

Een mooie bloem met een mooie naam, dat is de lisianthus. Deze schone is een perfect cadeau door haar sympathieke symboliek. De lisianthus is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje en sommige bloemen hebben bloemblaadjes met meerdere kleuren. Deze bloemenblaadjes zijn naast kleurrijk ook nog eens heel zacht en delicaat.

Symboliek

De lisianthus is een krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt de bloem een perfecte kandidaat voor een cadeauboeket!


Herkomst

De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze plant ook wel prairiegentiaan. Een Amerikaanse schone dus, maar de zegetocht van de lisianthus begon pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 1930 de prairiegentiaan kruisten, waaruit de Lisianthus van nu ontstond.


Inspiratieboeket

Voor een landelijk effect combineer je paarse lisianthus met andere paarse bloemen zoals astrantia, ereprijs en lamsoren. Het is ook mooi om de lisianthus samen te brengen met hypericum, roos en de anthurium voor een boeket met een zachte uitstraling.


Bekijk hier het Lisianthus-fotoalbum op Facebook