Lisianthus: natuurlijke schoonheid met ‘roots’ in het Wilde Westen


Een mooie bloem met een mooie naam, dat is de lisianthus. Haar sympathieke symboliek van onder andere dankbaarheid maakt haar hét perfecte cadeau.

Kleuren en vormen
De lisianthus is veelzijdig. Ze is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren… De bloemenblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat. Met liefde behandelen dus!


Symboliek
De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief; ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket!


Herkomst
De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze plant ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 1930 de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de Lisianthus van nu.

Boeketinspiratie
Met de lisianthus kun je in boeketten vele kanten op. Op welke manier je haar ook gebruikt, ze zal ondanks de vallende bladeren buiten het zonnetje in huis laten schijnen. Ga voor puur natuur door lichtroze tinten lisianthus te combineren met wax en thijm. Of ga voor een vol, en iets stoerder boeket door diverse kleuren paarse lisianthus te combineren met witte lisianthus. En wat te denken van de stoere kistjes op de foto? Zet meerdere kleine kistjes bij elkaar en plaats er lisianthus is, samen met Panicum, Hypericum en Bromelia. Zo creëer je een krachtige look met deze toch zachtaardige bloem.