Bloem van de maand november: de orchidee

Het wow-effect: de orchideeBuiten koud en nat, binnen tijd voor een fikse stijl-boost.
Met de classy orchidee lukt dat in een handomdraai. Zet een elegante tak in een flinke vaas en je hebt een eyecatcher die weken staat. Kleine moeite, spectaculair effect. Ook fijn voor de feestdagen in aantocht...


Wat je stijl ook is, de orchidee past altijd. De bloem is er in beeldschone kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zen wit. Zelfs een tijgerprintje kom je tegen! Ga voor de vlinderachtige Phalaenopsis, de vampy Vanda (favoriet van onze Sanne!), de ranke Cymbidium of 'venusschoentje' Paphiopedilum (lees: paa-fie-joo-pee-di-lum). Allemaal net zo prachtig als ze klinken.


Geen beter cadeau dan een orchidee! De orchidee staat namelijk voor zuivere vriendschap. Als je 'm cadeau doet, doe dan als de Brazilianen: geef een kus voor iedere bloem.


Verzorging

Met de orchidee - de lievelingsbloem van Jacky Kennedy - haal je een stijlicoon in huis, maar gelukkig wel eentje zonder sterallures. De bloem heeft niet veel extra’s nodig om weken de show te stelen:

- Snij 1 cm van de stengel af en zet hem in schoon lauw water
- Herhaal dat iedere vijf dagen.
- Gebruik geen snijbloemenvoedsel.
- Raak het kwetsbare binnenste van de bloem niet aan.
- Houd de bloem uit de buurt van direct zonlicht, de centrale verwarming en de fruitschaal.

 

3 tips voor instant stijl:

1. Zet een grote tak elegante snijorchideeën in een forse robuuste vaas. Het contrast maakt het een echte blikvanger.
2. Ga naar een feestje met een felgekleurde orchidee in je haar. Met een Living Jewel van Anco-pure-Vanda draag je een echte orchidee als sieraad. Verkrijgbaar als diadeem, broche en hanger. Vraag ernaar bij je bloemist. Ook mooi als je binnenkort de bruid bent.
3. Geef een diner en leg naast ieder bord een orchidee. Simpel, stijlvol en een garantie voor complimenten.Wow, de Cymbidium

Wow, mooi hè de Cymbidium? Deze snijorchidee herken je aan de lange tak en de bloementoorts met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. Daarmee doet de bloem het goed in een modern interieur en zie je deze orchidee ook steeds vaker op bruiloften. Of stijl de bloem in Oosterse sferen, kijk maar:
Meer mooie orchidee-plaatjes? Bekijk hier ons fotoalbum op Facebook!