Roos, de koningin van de bloemen

Ontmoet de Koningin van de Bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. Dus waar of wie je ook bent, rozen zijn altijd welkom.


De roos schittert in het rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Daarnaast zijn er ook tweekleurige of zelfs meerkleurige rozen. Van groot tot klein en met een lange of korte steel, het kan allemaal. En goed nieuws voor rozenfans: elk jaar komen er weer nieuwe soorten bij.


Symboliek van de roos

De roos is ook Koningin van de Symbolische Betekenissen. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over rozen gaat. Vooral rode rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, maar wist je dat iedere kleur een eigen betekenis heeft?


Ook combinaties van kleuren en andere bloemen hebben een betekenis. Met een witte en rode roos samen spreek je bijvoorbeeld de wens uit om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: ‘jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij!’. Mooi hè?


Boeketinspiratie met rozen

Ook mooi is dit luxe boeket, met wittinten, verschillende kleuren roze en een gouden accent. De rozen die je hier ziet zijn trosroosjes en grootbloemige rozen. Daarnaast ontdek je op de foto ook de bijzondere Amaryllis Mocca in het boeket. De donkerroze anjer en een paar takken goudkleurig gespoten Eucalyptus geven ten slotte een opvallend accentje.


Verzorging

Vier tips om te zorgen dat je lekker lang van je rozen geniet:

  1. Snij de stelen iets schuin af met een scherp mesje.
  2. Zorg dat er geen blad in het water hangt, maar verwijder de eventuele doorns niet.
  3. Geef rozen een schone vaas met schoon water.
  4. Zet je rozen ten slotte niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.