Tijd voor de magische wisseltruc: kerstboom eruit, kamerplant erin!


Geef het nu maar toe, nu die kerstboom eruit is, heb je opeens zeeën van ruimte en kun je best een statement hoekje op thema maken met woonplanten. Haal een paar nieuwe in huis en stem die op elkaar af, of geef een nieuwe draai aan de planten die je al hebt. Omdat je in huis toch net aan het schuiven bent nu de kerstboom weg is: zet je planten eens bij elkaar. Samen staan ze sterker en zo krijgt je huis meteen een nieuwe groene vibe. Laat je inspireren door deze verschillende ensembles, die allemaal een eigen vibe hebben.


1. Creëer het Jungalow-gevoel

Combineer twee leading lady's (in dit geval een grote Spathifyllum en een Monstera) met allemaal verschillende planten. Fonteinvormen, hangers, dwarsgroeiers: alles mag. Zolang de planten maar allemaal groen zijn en de potten dezelfde kleur hebben, versterken ze elkaars effect en leveren ze samen een minioerwoud op.


2. Casual chic: de botanicals-trend

Wie weinig ruimte heeft, kiest voor planten die vooral de hoogte ingroeien. Om het levendig te houden kies je voor variatie in de potten, glazen en vazen en laat je de lijnen van de planten terugkomen in een print.


3. Living Apart Together

Groeperen wil niet zeggen dat planten per se naast elkaar moeten staan. Deze vier zorgen samen voor heel wat sfeer en levendigheid, maar zijn ook ieder voor zich gesteld op privacy. Zo creëer je een groepje dat rust uitstraalt.


4. Bric-à-brac plantenbrocante

Schatjager op vlooienmarkten? Zet je planten in je mooiste vondsten bij elkaar. Heel fraai is er ook een paar stekjes tussen zetten of, zoals in dit geval, een plantje dat aan het bijkomen is van kwakkelrondje. Het versterkt het gevoel dat oud weer helemaal nieuw kan lijken.
Bron: mooiwatplantendoen.nl