"Geknipt voor het vak" - stagiaire Anike


Anike Keurentjes zit in klas 4Kgr op het Hooghuis en loopt stage bij Bloemerie88. Lees hier over haar ervaringen!"Geknipt voor het vak" - stagiaire Anike


Anike Keurentjes uit klas 4Kgr volgt het profiel Groen en loopt stage bij Bloemerie 88. Anike houdt van dieren, maar ook van bloemen. Via school krijgt ze de kans om middels stage te proeven en te ervaren wat het beste bij haar past.

 

Hoe ben je bij Bloemerie 88 terecht gekomen? Mijn moeder gaf me de tip. Ik heb toen zelf contact opgenomen met Harold Reuser, de eigenaar van Bloemerie 88. Vervolgens ben ik op gesprek geweest en mocht beginnen.

 

Kwamen jouw verwachtingen uit? Ik had gedacht dat ik vooral achter de schermen mocht werken, maar ik mocht ook in de winkel veel verschillende dingen doen. Dat komt, zegt Harold, om dat Anike vanaf het begin interesse toonde in het vak, nieuwsgierig was en vragen stelde.

 

Wat heb je geleerd? Veel, bijvoorbeeld waar je op moet letten als je de bloemen in de winkel presenteert, dat over alles is nagedacht wat je in de winkel en achter de schermen ziet en hoe het georganiseerd is. Het aanspreken van de klanten vond ik in het begin een beetje spannend, máár dat gaat nu heel goed zegt Esther de andere stagebegeleidster van Anike

enthousiast.

 

Wat vond je het leukst aan deze stage? Heel veel dingen maar het maken van de kleine boeketjes, vond ik het allerleukst!

 

Wat is jouw toekomstdroom? Dat vind ik heel moeilijk omdat ik nog twijfel tussen een opleiding met dieren of met bloemen. Als het aan Harold en Esther ligt gaat ze verder in de bloemen, “ze is echt geknipt voor het vak en zou een hele goeie kunnen worden”.

 

Hoe is Harold zelf in dit vak terecht gekomen? Ik ben begonnen bij jullie op school, dat heette toen nog de LBO de Ruivert, maar ik kwam er al snel achter (ook mede door stage) dat dit helemaal niet bij mij paste. Op mijn 20ste ben ik me gaan omscholen tot bloemist en ik ben zelfs meester in de bloemsierkunst.

 

Bloemerie 88 heeft regelmatig stagiaires, wat vind je het leukst aan het begeleiden van een stagiaire? Meerdere dingen, maar in ieder geval stagiaires enthousiast maken voor het vak van bloemist. Het is een uitstervend ras, belangrijk is dat er nog steeds mensen opgeleid worden die echt verstand hebben van bloemen, er iets over kunnen vertellen en goede en verse producten verkopen belangrijk vinden. Ja, onderbreekt Anike; “die bos bloemen die ik van jou gekregen heb, heeft zeker 2 weken gestaan”. Wat ik misschien nog wel het leukst vind, zegt Harold, is te zien hoe jonge mensen zich ontwikkelen. Binnenkort komt er een stagiaire die bij ons die stage heeft gelopen toen ze op Het Hooghuis ZuidWest zat. Nu zit ze in haar eindexamen jaar op het Helicon en komt ze haar afstudeerstage bij ons doen.

 

Wat vind je het mooiste aan je vak? Harold: bloemen hebben altijd met emotie te maken; mensen kopen bloemen omdat ze verliefd zijn, trouwen maar ook omdat ze rouwen. Ik vind het contact met mijn klanten heel erg leuk, het is fijn om ze met een goed en tevreden gevoel de deur uit te laten gaan.

 

Anike is er nog iets dat jij graag kwijt wil? Met een glimlach zegt ze; “Als je echt een mooi boeket zoekt of een leuk stageadres zoekt moet je bij Bloemerie 88 van Harold zijn :-)”

 

 

Dit artikel komt uit ZuidWester November 2018, de nieuwsbrief voor leerlingen, ouders en personeel van Het Hooghuis ZuidWest.